LØRDAG 14. AUG 2021 - KL 14.00
ENTRÉ: 175 KR // 300KR

FRIGJORT FESTIVAL 2021

FUNBOI & RICC XITT · BJØRN SVIN

LYRA VALENZA · DEBBIE SINGS

AFSKUM · UBLU · CROQUIS KVARTET

JOSEFINE OPSAHL · N.E. GIRL(UK)

STEM SINDET(PANELDEBAT PÅ PRÆRIEN)

Kom og bad i sensommersolens skær, når Frigjort Festival vender tilbage på og foran Musik Loppen d. 13.-14. august med en kavalkade af kunst og musik, der gør sig fri af rammerne. På musikprogrammet anden dag finder du strongboi, Lyra Valenza, Debbie Sings, Funboi & Ricc Xitt indenfor, samt Disarmer, Croquis Kvartet, UBLU, Afskum og en paneldebat med Stem Sindet og psykolog, Simon Gents, udenfor.

“casios & toys. genuinely superficial. grooves, sweat & tits. sleazy, sassy & only bangers.”

Ja, det er faktisk bare sådan, at STRONGBOI beskriver deres ufatteligt vanedannende indiepop-eskapader. Og ja, hvis du kun læser teksten, er det måske lidt svært at blive klog på. Hvis du omvendt giver dem et lyt, vil du hurtigt indse, at den korte og måske lidt fjollede beskrivelse faktisk passer perfekt til deres musik. Og JA, vi snakker KUN BANGERS!

Energisk, euforisk og den helt dejlige stemning! Sådan beskriver vi den dynamiske duo, LYRA VALENZA, bestående af Jens Konrad og Hjalte Lehman. De skulle have spillet på sidste års festival, som vi desværre måtte skære lidt ind til benet pga. you-know-what. Derfor er vi helt oppe at køre over, at vi nu endelig kan præsentere dem på dette års Frigjort Festival! 

FUNBOI & RICC XITT mixer følelser og laver musik man hører i en kælder. Siden forrige år har de leveret energiske performances på landets scener og på trods af de stadig er pre-debutanter, har de der igennem skabt sig et festligt og solidt katalog af 100% elektronisk klubmusik.

Maksimalistisk popmusik i syntetisk og hurtig indpakning? Ja, du hørte rigtigt, og DEBBIE SINGS er lige netop det og meget mere! Hendes hyperpop er nemlig både kaotisk og fuld af information, man kan gå på opdagelse i eller bare slå sig løs til! Debbie Sings udgiver sin første EP til efteråret via The Big Oil Recording Company.

JOSEFINE OPSAHL er cellist og i sin musik forener hun den klassiske baggrund med en nybrydende åbenhed til lyd, genre, udtryksformer, komposition og til sit hovedinstrument celloen. Kærligheden til kunstens kraft og væsen er til at føle på, og hendes medrivende koncerter har nået ud til et bredt og alsidigt publikum over hele verden - og i år kan hun opleves på Frigjort Festival 2021 !!!

AFSKUM er en sammenkogning af alle de ting man gerne ville koge af sig selv, hvis man kunne. Alle de ting man ved man er, men ville ønske man ikke var – og så skruet helt op! Med et råt og dystert tekstunivers båret frem af ambitiøse beats, tager Afskum lytteren med til Danmarks mest deprimerende morgenfest. Det er upoetisk, ligefremt og skide grimt. Men det er ikke altid smukt at være ung, og det viser Afskum på årets Frigjort Festival.

Med vink til post-punken og elektropoppen slår UBLU stemningen an til en gotisk sci-fi-fest. Hårdtslående, elektroniske lyde smækkes op imod rivende guitar, snerrende bas og et vekslende vokaludtryk! UBLUs sange foregår i en queer verden med et performativt, dagbogsagtigt format. En dagbog der er fyldt med hemmeligheder og champagnepletter. Låsen og rhinstenene er revet af den, men neglelakken på hånden, der skriver, er perfekt!

Vi ved ikke med jer, men der er altså bare et eller andet smukt over musikere med deres instrumenter, og med CROQUIS KVARTET er alt det overskydende skåret væk - i hver fald tøjet. Tilbage står vi med det essentielle - musikerne med deres instrumenter - og til årets festival får du muligheden for at skitsere alt fra harpenister til saxofonister, og opleve dem udfolde sig i exceptionelle positurer mens de spiller, digter og joker sig igennem hele seancen.

Fold ører og bevidsthed ud, når psykolog Simon Gents fra virksomheden STEM SINDET sammen med prominente repræsentanter fra den danske musikbranche forsøger at øge både hans egen og hans gæsters indsigt i, hvad det vil sige at leve et liv som musiker i 2021. Dette vil blive gjort gennem en debat, hvor der også vil blive taget en pulsmåling på musikbranchen anno 2021 med fokus på blandt andet aktuelle udfordringer relateret til spørgsmål om ligestilling, identitet og mental trivsel. 

En håndfuld af koncerterne afholdes på prærien foran loppebygningen, og om aftenen rykker vi indenfor, hvor event- og lyskunstkollektivet, Pleasure Control, omdanner Loppens scene til værket, BARRIERA. Meget mere info på Facebookeventet og Frigjort Festivals Instagramside: 
https://www.instagram.com/frigjortfestival/

TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 14. aug 2021
Add to Calendar